Vakuumposer til mad fra Combishop

Alle vakuumposer fra Combishop er levnedsmiddelgodkendte. Det vil sige, at de er fri for skadelig kemi, der kan have en sundhedsskadelig effekt på din mad. De afgiver heller ikke den traditionelle ‘plastik’-lugt, hvorfor din mad kommer til at smage og dufte præcis, som den gjorde, da du pakkede den. 

Vores vakuumposer egner sig til professionelle og private vakuummaskiner. Det betyder, at de med den rette maskine garanterer en lufttæt forsegling – hurtigt og nemt. De egner sig også godt til sous vide-tilberedning. Herefter kan den maden eventuelt placeres i condibøtter eller emballage hvis den skal transporteres.

Hvorfor bruge vakuumposer til mad?

Vakuumposer og andre lufttætte emballager får din mad til at holde længere. Ilt er nemlig med til at fremskynde fordærvelsesprocessen. Det er det, der får mad til at blive dårligt. 

Uden ilt har bakterier og skimmelsvamp sværere ved at formere sig. Det betyder, at du med vakuumposer vil kunne forlænge varens holdbarhed – også selvom maden enten er kommer ud af sin oprindelige emballage eller på anden vis er kommet i kontakt med luft.

Hvis du skal opbevare mad over længere tid, skal du gøre det så svært som muligt for bakterier og skimmelsvamp at leve eller sprede sig. Det betyder lave temperaturer og et ilttæt miljø.

Det gælder også ved helt almindeligt pålæg, som sjældent kommer i emballage, der kan forsegles ordentligt, efter den først er blevet åbnet. Vakuumposer til mad er derfor en oplagt løsning, hvis du gerne vil spare plads i dit køleskab, men også have maden til at holde i længere tid.

Vakuumposerne har også den ekstra fordel, at deres ilttætte natur gør, at duften og smagen af den anden mad i køkkenet ikke vil smitte af, selvom de bliver opbevaret tæt sammen.

Så længe holder mad normalt – og med vakuumposer

Her får du en oversigt over, hvor længe din mad kan holde med vakuumpakning.

Husk, at holdbarhedsdatoer ved fødevarer altid er generelle anvisninger. Forskellige fødevarer har også ofte vidt forskellige holdbarheder og vigtige hensyn. Hvis du gerne vil vide mere om de enkelte fødevaretyper, kan du også besøge Fødevarestyrelsens guide til hvor længe enkelte fødevare kan holde.

Du bør derfor altid tjekke maden, inden du spiser den eller tilbereder den. Hvis den lugter dårligt eller ser forkert ud, er det ofte bedst at smide den ud.

Opbevaring i køleskabet

Madevare

Normal holdbarhed

Med vakuumposer

Oksekød

3 - 4 dage

10 - 15 dage

Svinekød

2 - 3 dage

10 - 14 dage

Fjerkræ

2 - 4 dage

7 - 15 dage

Fisk

1 - 2 dage

6 - 8 dage

Ost

3 - 4 uger

2 - 3 måneder

Æg

3 - 4 uger

1 - 2 måneder

Opbevaring i fryseren

Madevare

Normal holdbarhed

Med vakuumposer

Oksekød

3 - 5 måneder

1 år

Svinekød

2 - 4 måneder

1 år

Fjerkræ

3 - 5 måneder

1 år

Fisk

1 - 2 måneder

1 år


Bemærk: Du bliver ikke syg af mad, der er blevet opbevaret for længe i vakuumposer i fryseren. Men smagen og kvaliteten vil som regel være forringet, hvis holdbarheden er overskrevet.

Comments (0)