Engangstallerkner

Tidligere var engangstallerkner typisk lavet af pap, men i dag er engangstallerkner ikke lig med paptallerkner. Til de engangstallerkner, som vi forhandler, anvendes der bl.a. palmeblade, PEFC-mærket karton, sukkerrørspulp (også kaldet sukkerrørsfibre) og FSC® MIX Papir.

Langt de fleste engangstallerkner er velegnede til både kold og varm mad, men vær opmærksom på, at nogle tallerkner ikke er velegnede til syreholdige fødevarer. Hvis det er tilfældet, vil det være nævnt på produktsiden.

Alle engangstallerkner, som vi forhandler her på webshoppen, er fødevaregodkendt, og de er som udgangspunkt altid komposterbare. Det vil sige, at da eventuelle madrester og selve engangstallerknen er biologisk nedbrydelig, kan du putte både tallerken og madrester i din beholder til madaffald eller kompostere den i haven.

Stort udvalg af paptallerkner

Vi forhandler både flade og dybe engangstallerkner, og farverne varierer fra hvid til brunlige nuancer. Engangstallerkner lavet af palmeblade har ofte en struktur, der ligner træ. Denne type er dermed med til at gøre din servering til en særlig oplevelse på grund af tallerkenens rustikke udseende.

Rustik servering udendørs eller måske elegant servering indendørs i et fint pyntet lokale? I dag er paptallerkner alsidige, og de kan bruges til alt fra servering af kød til salat. Så uanset om du mangler rustikke brune paptallerkner eller fine hvide tallerkner, kan du finde det hos CombiShop.

Her på webshoppen forhandler vi netop paptallerkner, men vi forhandler også engangstallerkner af andre materialer.

Flade og dybe engangstallerkner til alle behov

Som udgangspunkt forhandler vi to forskellige typer af engangstallerkner, og det er flade og dybe. De flade tallerkner er perfekte til at servere alt fra bøf, kartofler og sovs til kage og højtbelagte smørrebrødsmadder såsom dyrlægens natmad og sol over Gudhjem.

Skal du i stedet servere suppe, pastaretter eller grød, er det oplagt at vælge en pakke med dybe engangstallerkner. Mange tallerkner tåler høje temperaturer, og en del af dem tåler også at komme i kontakt med kold mad. Et eksempel kunne være en flad engangstallerken af palmeblade, som tåler temperaturer fra -25°C til +220°C.

På trods af at mange engangstallerkner tåler høje såvel som lave temperaturer, så anbefaler vi, at du opbevarer tallerknerne på et tørt sted, hvor der ikke er risiko for kontaminering og store temperaturudsving. Derudover er det også bedst, hvis du opbevarer tallerknerne, så de ikke får direkte sollys. Disse råd gælder især for engangstallerkner lavet af sukkerrørsfibre.

Brug engangstallerkner med ren samvittighed

En engangstallerken blev førhen associeret med brug og smid væk-kultur, men i dag er det ikke synonym med afbrænding og dermed spild. Moderne engangstallerkner er designet og fremstillet til kun at blive brugt til mad én gang, men derefter går materialet (og eventuelle madrester) ikke til spilde ved at blive afbrændt, da både tallerken og mad kan komposteres.

De bionedbrydelige engangstallerkner er derfor et godt valgt til storkøkkener og andre professionelle køkkenfolk, da der er minimalt med opvask, og man samtidig kan genanvende engangstallerknerne ved kompostere dem. På den måde indgår engangstallerknerne i en naturlig cyklus og får nyt liv i stedet for at blive brændt af.

Klik ind lige her og se vores samlet udvalg af engangsservice, hvor du blandt andet kan finde drikkeglas og engangsbestik.